Estocolm – Göteborg – Fjallbacka

Aquest any per Setmana Santa hem fet un viatge per veure els amics catalans més suecs que coneixem. El que es va plantejar inicialment com una visita tranquil·la per Estocolm (on viuen) i veure el seu nou pis, va passar a ser un viatge en ruta amb una furgo de 7 places en el que faríem més de 1500Km.

 

La primera part del viatge, Estocolm, és obligada i no defrauda. Potser no vam dedicar el temps necessari per veure tota la vessant cultural que ofereix la ciutat, sobretot museus, però amb una caminada tranquil·la per Gamla Stan, un dinar en un restaurant de menú amb decoració escandinava i un passeig amb el vaixell de línia (preu de transport públic), ja te’n fas bastant a la idea. La visita al museu del Vasa i del grup ABBA (que està al costat) pot ser un bon complement per arrodonit una bona visita express.

 

A la segona part del viatge vam anar fins a l’altra costa del país, la costa oest, presidida per la ciutat de Göteborg, sí, la del Hat-Trick d’en Pitxi Alonso… A priori no és una ciutat massa enfocada al turisme, però certament cau en un punt estratègic perfecte per començar la ruta per la costa Oest i la passejada i “vida nocturna” (ho poso entre comentes perquè és suècia, res a veure amb Barcelona) és del tot satisfactòria.

 

La tercera i última part del viatge, va ser absolutament rutera, anar pujant xino-xano amb el cotxe i parant als poblets que més destaquen com Smögen, Hamburgsund o Fjallbacka des dels que es pot contemplar un infinit arxipèlag d’illetes que es perden dins del mar. És genial, perquè la densitat de població cau en picat, la soledat (també per l’època de l’any) és absoluta, sobretot a la nit. Això fa que els paratges agafin un caràcter de nostàlgia i màgia escandinava que no deixa indiferent. Quan cau la nit, després de passar la repetida prova de trobar algun lloc per prendre una cervesa en condicions, la sensació de misteri i de por que es viu als llibres d’assassinats de Camilla Läckberg, era absolutament comprensible.

Este año en Semana Santa hemos hecho un viaje para ver a los amigos catalanes más suecos que conocemos. Lo que se planteó inicialmente como una visita tranquila por Estocolmo (donde viven) y ver su nuevo piso, pasó a ser un viaje en ruta con una furgo de 7 plazas en el que haríamos más de 1500km.

 

La primera parte del viaje, Estocolmo, es obligada y no defrauda. Puede que no dedicáramos el tiempo necesario para ver toda la vertiente cultural que ofrece la ciudad, sobre todo museos, pero con una caminata tranquila por Gamla Stan, una comida en un restaurante de menú con decoración escandinava y un paseo con el barco de línea (precio de transporte público), ya te haces bastante a la idea. La visita al museo del Vasa y del grupo ABBA (que está al lado) puede ser un buen complemento para redondear una buena visita express.

 

La segunda parte del viaje fue para ir hasta la otra costa del país, la costa oeste, presidida por la ciudad de Gotemburgo, sí, la del Hat-Trick de Pitxi Alonso … A priori no es una ciudad demasiado enfocada al turismo, pero ciertamente cae en un punto estratégico perfecto para empezar la ruta por la costa Oeste y el paseo y “vida nocturna” (lo pongo entre comillas porque es Suecia, nada que ver con Barcelona) es del todo satisfactoria.

 

La tercera y última parte del viaje, fue absolutamente rutera, ir subiendo tranquilamente con el coche y parando a los pueblos que más destacan como Smögen, Hamburgsund o Fjällbacka desde los que se puede contemplar un infinito archipiélago de islas que se pierden dentro del mar. Es genial, porque la densidad de población cae en picado, la soledad (también por la época del año) es absoluta, sobre todo por la noche. Esto hace que los parajes tengan un carácter de nostalgia y magia escandinava que no deja indiferente. Cuando cae la noche, después de pasar la repetida prueba de encontrar algún lugar para tomar una cerveza en condiciones, la sensación de misterio y de miedo que se vive en los libros de asesinatos de Camilla Läckberg, era absolutamente comprensible.

 

 

Estocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-SueciaEstocolmo-Goteborg-Fjallbacka-Suecia

UA-27896943-1