Solsonès Plujós

Després de 2 mesos d’inactivitat al blog avui m’he decidit a penjar les fotos de fa 2 caps de setmana, sí, els dos dies de pluges non stop teníem reservada una escapada cap al Solsonès… Poques excursions vam poder fer, ja que la pluja era constant. Però bueno, quiets no vam estar i alguna foto de fred de tardor me’n vaig endur.

Una visita obligada, encara que arribéssim xops a dalt, era El santuari de Lord. Ubicat a 1.180 metres d’alçada s’aixeca entre l’Embassament de La Llosa del Cavall i la Rasa de Torroella. Des del capdamunt d’aquest Tossal, es pot gaudir d’una excel·lent panoràmica de l’Embassament de la Llosa del Cavall, del poble de Sant Llorenç de Morunys i de la majestuosa muntanya del Port del Comte… Clar que la panoràmica del dia només deixava veure fins l’embassament. L’entorn és espectacular, així com l’impressionant construcció del S. XI-XII que veus només arribar.

Recomano, per si fa bo, la carretera que puja fins al Port del Compte, una pista de revolts amb unes vistes impressionants. Vaig fer-hi una gravació amb la GoPro, però no passa el filtre per penjar-lo… En una altra ocasió…

De tornada per la C-55, una mica mosca per les poques fotos que portava, just després de Súria ens vam topar amb una Colònia enganxada al riu Cardener (que anava totalment desbordat d’aigua). És la colònia Antius (1875) que es dedicava a la filatura del cotó. Actualment està abandonada, però semblava que hi havia un parell de cases ocupades. A uns dos-cents metres més amunt, es troba la casa pairal.

Un clima fred per fer una escapada, que ens deixa unes imatges típiques de tardor-hivern. Tot i així, queda pendent repetir la sortida per poder gaudir de la vall del Lord.

 

Después de 2 meses de inactividad en el blog hoy me he decidido a colgar las fotos de hace 2 fines de semana, sí, los dos días de lluvias non stop teníamos reservada una escapada por el Solsonès … Pocas excursiones pudimos hacer, ya que la lluvia era constante. Pero bueno, quietos no estuvimos y alguna foto de frío de otoño me llevé.

Una visita obligada, aunque llegáramos empapados arriba, era el santuario de Lord. Ubicado a 1.180 metros de altura se levanta entre el Embalse de La Llosa de Cavall y Torroella. Desde la cima, se puede disfrutar de una excelente panorámica del Embalse de la Llosa de Cavall, del pueblo de San Llorenç de Morunys y de la majestuosa montaña del Port del Compte … Claro que la panorámica del día sólo dejaba ver hasta el embalse. El entorno es espectacular así como la impresionante construcción del S. XI-XII que ves solo llegar.

Recomiendo, por si hace bueno, la carretera que sube hasta Port del Compte, una pista de curvas con unas vistas impresionantes. Hice una grabación con la GoPro, pero no pasa el filtro para colgarla … En otra ocasión …

De vuelta por la C-55, un poco mosca por las pocas fotos que llevaba, justo después de Súria nos encontramos con una Colonia pegada al río Cardener (que iba totalmente desbordado de agua). Es la colonia Antius (1875) que se dedicaba a la hilatura del algodón. Actualmente está abandonada, pero parecía que había un par de casas ocupadas. A unos doscientos metros más arriba, se encuentra la casa solariega.

Un clima frío para hacer una escapada, que nos deja unas imágenes típicas de otoño-invierno. Aún así, queda pendiente repetir la salida para poder disfrutar del valle del Lord.

 

Solosones_ricardma-1

Solosones_ricardma-2

Solosones_ricardma-4

Solosones_ricardma-3

Solosones_ricardma-5

Solosones_ricardma-6

Solosones_ricardma-7

Solosones_ricardma-9

Solosones_ricardma-8

Solosones_ricardma-10

 

UA-27896943-1