Le petit train d’Artouste

Com ja vaig comentar al post de l’estació abandonada de Canfranc, aquest estiu hem fet una ruta pel Pirineu Francès. Aquí explico la segona parada important; Le petit train d’Artouste, el tren més alt d’Europa.

Entrant a França pel pas del Portalet i fent uns 8km, ens trobem el llac de Fabreges juntament amb l’estació d’Artouste, on es poden comprar els tiquets del telecabina i el trenet. El pack acaba costant uns 24€, fa una mica de mal però l’experiència s’ho val.

El trenet va ser construit per transportar el personal i el material necessari a la presa del llac d’Artouste a la dècada dels anys vint. Un cop acabada la presa, es va decidir mantenir-lo com a atracció turísctica.

El dia estava completament tapat per la boira, de fet ens vam plantejar si pujar per la visibilitat que hi hauria, però finalment ens ho vam prendre com un atractiu positiu i ens vam arriscar, esperant que a dalt hi hagués alguna clariana.

El primer tram del telecabina va ser com estar dins d’un núvol, però passats uns minuts estàvem per sobre d’un gran mar blanc i començàvem a veure alguns rajos de sol tímids. S’ha de dir que no vam tenir la panoràmica del relleu muntanyós infinit que esperàvem, però la sensació d’anar amb tren per dins els núvols va ser una autèntica delícia!

A l’arribar a la presa sorprèn el contrast de l’aigua, tan transparent amb un color turquesa pur, envoltada de muntanyes escarpades. Ve molt de gust fer una mica de caminada pel llac i estirar-se una estona sobre les roques calentes esperant que no arribi l’hora de tornar.

És una escapada turística, sí, però vius una experiència singular d’alta muntanya 100% recomenable.

Si penseu anar-hi en temporada alta us recomano reservar abans el bitllet a la web, ja que ha de fer molta ràbia arribar fins al peu de la muntanya i que et diguin que no tenen més tikets… www.altiservice.com

 

Como ya comenté en el post de la estación abandonada de Canfranc, este verano hemos hecho una ruta por el Pirineo Francés. Aquí explico la segunda parada importante; Le petit train d’Artouste, el tren más alto de Europa.

Entrando en Francia por el paso del Portalet y haciendo unos 8km, nos encontramos el lago de Fabreges junto con la estación de Artouste, donde se pueden comprar los tickets del telecabina y el tren. El pack acaba costando unos 24 €, duelen un poco pero la experiencia lo vale.

El tren fue construido para transportar el personal y el material necesario para la presa del lago de Artouste en la década de los años veinte. Una vez terminada la presa, se decidió mantenerlo como atracción turísctica.

El día estaba completamente tapado por la niebla, de hecho nos planteamos si subir, por la visibilidad que habría, pero finalmente nos lo tomamos como un atractivo positivo y nos arriesgamos, esperando que arriba hubiera algún claro.

El primer tramo del telecabina fue como estar dentro de una nube, pero pasados ​​unos minutos estábamos por encima de un gran mar blanco y empezábamos a ver algunos rayos de sol tímidos. Hay que decir que no tuvimos la panorámica del relieve montañoso infinito que esperábamos, pero la sensación de ir en tren por dentro las nubes fue una auténtica delicia!

Al llegar a la presa sorprende el contraste del agua, tan transparente con un color turquesa puro, rodeada de montañas escarpadas. Apetece mucho hacer un poco de caminata por el lago y echarse un rato sobre las rocas calientes esperando que no llegue la hora de volver.

Es una escapada turística, sí, pero vives una experiencia singular de alta montaña 100% recomendable.

Si pensáis ir en temporada alta os recomiendo reservar antes el billete en la web, ya que tiene que dar mucha rabia llegar hasta el pie de la montaña y que te digan que no tienen más tikets…www.altiservice.com

 

TrenTrainArtouste-1

TrenTrainArtouste-2

TrenTrainArtouste-3

Tren Train Artouste

TrenTrainArtouste-7

Artouste Lago-1

TrenTrainArtouste11-5

TrenTrainArtouste-6

TrenTrainArtouste111-1

UA-27896943-1